lördag 17 december 2011

Goda Frallor

Till kvällsmat blev det nybakade frallor med marmelad och ost!
Det är fjärde gången jag gör det här receptet (eller kanske tredje om man räknar lyckade försök) och det hittade jag här.
Lätta och goda!
Ingredienser:
ca 10 stycken frallor

50 g smör

2 ½ dl mjölk

25 g jäst

1 tsk salt

1 tsk socker

ca 6 dl vetemjöl


1. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Värm till fingervarmt. Smula jästen i en degbunke och lös upp den med lite degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, salt och socker.

2. Arbeta in det mesta av mjölet och arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk ca 30 minuter.

3. Dela degen i små bitar och och rulla antingen till längder eller rosenbröd. . Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta ca 20 minuter
 
4. Grädda i ugnen i ca 5-8 minuter på 250 grader tills frallorna får en fin färg.

Hoppas de smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar